Mijn favorieten

Historie

In 1953 startte Chris Vellinga senior onder zijn eigen naam makelaarskantoor Chr. Vellinga B.V. als eenmanszaak op Dorpsstraat 12a in Doorn. Vellinga senior ontwikkelde een passie voor de makelaardij door woningruil. Hij woonde met zijn gezin in Rotterdam. Via woningruil verhuisden zij naar Doorn. De oude bewoner van hun nieuwe huis had een woningbureau. Vellinga senior nam dat over en zette het voort onder zijn eigen naam.

Door hard werken bouwde hij zijn kantoor uit tot één van de succesvolste kantoren op de Utrechtse Heuvelrug. In de loop der tijd namen zijn zoons Bob en Chris het kantoor over. Zij slaagden erin het kantoor verder te ontwikkelen. In 1975 veranderde de naam in Vellinga makelaardij b.v. en in 1978 verhuisde Vellinga naar de huidige locatie aan de Kampweg 2. In 2004 besloot Bob wat anders te gaan doen. Chris werd toen enig aandeelhouder.

Verderop in Bilthoven besloot Theo Nijland in 1977 na enkele jaren van compagnonschap op een makelaarskantoor een kantoor onder eigen naam te starten: Nijland Makelaardij B.V. In die tijd was er nauwelijks kantoorruimte te vinden, totdat boven de toenmalige garage Nestor aan de Julianalaan in Bilthoven een ruimte vrij kwam.

Er kwamen ruim voldoende opdrachten in de portefeuilles van de beide kantoren. Het werden jaren van keihard werken. Met veel plezier en met inachtneming van de nodige integriteit mochten Chris Vellinga en Theo Nijland veel tevreden cliënten van advies dienen.

In 1981 besloot Theo Nijland met zijn kantoor te verhuizen naar het nieuw te bouwen winkelcentrum 'De Kwinkelier' in Bilthoven. Ondanks de magere jaren in de makelaardij (1980-1983) groeide de naamsbekendheid van Vellinga en Nijland snel. De persoonlijke aandacht en inzet voor de cliënt wierp duidelijk vruchten af. De kantoren nestelden zich stevig te midden van de reeks gevestigde kantoren.

Eind 1983 achtten Theo en zijn echtgenote het wenselijk uit te zien naar een geschikte opvolger. Primair stelden zij eisen aan zijn kwaliteit, integriteit en zijn instelling om de cliënten in de toekomst te verzekeren van het opgebouwde imago. In Jan Kramer vonden zij een goede opvolger. De naam Nijland bleef gehandhaafd en daarmee bleef er een duidelijke relatie met de grondlegger. Van afstand volgden Theo en zijn vrouw alle activiteiten van het kantoor met belangstelling.

Jan Kramer slaagde erin om de zorgvuldig opgebouwde reputatie van Nijland Makelaars verder uit te bouwen. Nijland Makelaars groeide gestaag evenals het aantal gerealiseerde transacties. Ook op het gebied van nieuwbouwontwikkeling werd Nijland een belangrijke schakel in Bilthoven en omgeving.

De werkzaamheden breidden dusdanig uit dat Jan op zoek ging naar een goede opvolger. Dat was niet gemakkelijk, want de eisen waren hoog. In 1996 ontmoette Jan Jeroen ter Burg. Het bleek een uitstekende combinatie. Jeroen leerde van de ervaring van Jan: mensenkennis, makelen in de praktijk en veel informatie over de omgeving en zijn bewoners. Jan leerde van Jeroen zaken als marketing en rekenmodellen in Excel.

Ondertussen werd ook het hypotheekkantoor HypoTakeCare opgericht.

In 2005 kwam Ton Keizer werken bij Nijland Makelaars. De samenwerking beviel zo goed dat Ton eind 2009 partner werd bij Nijland Makelaars in Bilthoven.

In september 2010 opende Jeroen ter Burg een tweede vestiging van Nijland Makelaars: in Zeist. Deze vestiging kwam voort uit de prettige samenwerking van Nijland Makelaars Bilthoven met LOMMERLUST Makelaars in Zeist. Makelaar Henk Knauff richtte LOMMERLUST Makelaars in 2005 op. In 2010 besloot Henk zijn aandelen te verkopen aan Jeroen en zo ontstond Nijland Makelaars Zeist. Henk is nog steeds werkzaam op onze Zeister vestiging.

In 2013 nam onze makelaarsgroep Vellinga Makelaars Doorn over. Zo breidden wij onze positie op de Utrechtse Heuvelrug verder uit. 

Steeds vaker werkten wij ook in de stad Utrecht en daarom werd Nijenhuis & Houpst Makelaars Utrecht op 1 september 2016 toegevoegd.

De namen Nijland Makelaars Bilthoven, Vellinga Makelaars Doorn, Nijenhuis & Houpst Makelaars Utrecht en Nijland Makelaars Zeist zullen altijd blijven. Het zijn de namen die Theo Nijland, Chris Vellinga, John Nijenhuis en Eertze Houpst en hun opvolgers met hun teams door hard werken in heel veel jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. Succesvolle kantoren die met veel kennis van zaken en een actieve benadering zonder verlies van persoonlijke aandacht voor haar cliënten groot werden.